Workshop “De vloer op” door André Besseling

De vloer op!

Borrris nodigt je uit voor een workshop over dit bekende tv-format, gekenmerkt door acterend improviseren op basis van een opdracht van de regisseur. 
In de workshop wordt er gewerkt aan spelverdieping en scenematig improviseren. De focus ligt naast accepteren, vooral op incasseren. 
 
D
e volgende vragen komen aan bod: Hoe leg ik instant relaties op het toneel? Hoe laat ik spelsuggesties meer aankomen? Hoe breng ik rust in mijn spel?

Wat ‘De Vloer Op’ scenes boeiend maakt, is de alledaagsheid binnen het absurde. Fantasie speelt altijd een grote rol tijdens het improviseren, maar in het hier en nu blijven reageren, is de sleutel voor het maken van scenes. Alles is er al wat je nodig hebt om een verhaal te kunnen improviseren. In deze workshop ga je ervaren hoe dat werkt en vooral toepassen in de praktijk. Een leerzame dag vol spelplezier en oplettendheid. Met in de avond een mogelijkheid om dat meteen in de praktijk te brengen.
 
De workshop wordt gegeven door Andre Besseling uit Amsterdam. 
Hij is schrijver van het bekende improvisatieboek: ‘Theater vanuit het Niets’ en de grote inspirator om meer scenematig te improviseren. Hij speelt solo-voorstellingen in theaters en bedrijven en houdt zich de laatste jaren vooral bezig met Storytelling en de De Vloer Op-stijl van spelen. 


Kostprijs: €50

Zaterdag 9 maart 2024 van 11u00 tot 17u30 @ GC De Markten, Oude Graanmarkt 5, Brussel

Improervaring en een goede kennis van basisimproregels zijn een vereiste voor deelname.
Deelnemers aan de workshop worden uitgenodigd om ook deel te nemen aan de voorstelling “De vloer op” later op de avond in dezelfde zaal.

Schrijf je in door een mail te sturen naar thomas.derveaux@gmail.com en vermeld daarin
– je improervaring
– of je wel of niet wil deelnemen aan de voorstelling “De vloer op” (20u00-21u30), eveneens gehost door André Besseling

× Hoe kan ik je helpen?