Training “spelen met twee”: Edits Amélie Poulain & Snatch

Gaten opvullen, lege ruimte: Oefening met 2 zonder spreken.  Een speler neemt een pose aan, de ander zal proberen de lege ruimtes in deze pose te vinden en gaan opvullen, en dan gaat die speler in freeze.  De andere speler unfreezet en bekijkt de eerste speler, zoekt de lege ruimtes en gaat die opvullen met een nieuwe pose.

Machine: Iedereen speelt een ander stuk van de machine. Heel leuk als elementen worden teruggenomen en van elkaar overgenomen.  Verhoog de snelheid op het einde.

Manier van spreken:

Frame and picture: platform en verhaal.  Ze moeten er allebei zijn, maar de frame dient ter ondersteuning van het verhaal, niet als

Verschillende vormen van edits met 2 spelers:

  • Verteller met 1: Een speler gaan in softe freeze, de andere speler beschrijft hem/haar en de omgeving.
  • Verteller met 2: De spelers vertellen samen over het platform en de spelers er in, waarbij ze elkaar continu aanvullen.  Belangrijk om tegen het publiek te vertellen en niet tegen elkaar, en te wijzen naar de elementen die beschreven worden.
  • Amélie poulain: Een speler vertelt heel associatief over een scène, de andere speler beeldt uit.  De verteller gaat telkens 1 detail van de huidige scène nemen om het volgende beeld te scheppen, waarbij de uitbeelder als inspiratie kan dienen.  Na 4 random sprongen wordt de scène gestart uit het element dat dan aan bod komt.
  • Snatch: Wanneer de scène beëindigd moet worden neemt 1 speler het voorwerp dat een andere speler vast heeft (werkt dus alleen als een speler een voorwerp vast heeft) en gaat dit omvormen tot een nieuw voorwerp, dat dan als inspiratie dient voor een nieuwe scène

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.